Een Coupé voor de veeleisende rijder

Een Coupé voor de veeleisende rijder

Datum: 23-10-2019

De nieuwe GLE Coupé is wederom een voorbeeld van de strategie van Mercedes Benz om op gerichte wijze tegemoet te komen aan de wensen van klanten in het premium SUV-segment. Het segment van de SUC's (SUV-Coupés) is in korte tijd van kleine niche uitgegroeid tot een trend binnen een trend. Met de vernieuwing van de premium SUV-familie tilt Mercedes-Benz de GLE Coupé naar een hoger technisch plan.

De GLE Coupé maakt deel uit van de grote premium SUV-familie en wordt gefabriceerd in Tuscaloosa, Alabama, net als de GLE en GLS. In totaal biedt Mercedes-Benz nu acht SUV-modellen aan: de GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS, G-Klasse en de nieuwe GLB. De SUV's, momenteel goed voor ongeveer een derde van de afzet, vormen een van de belangrijkste pijlers van het productaanbod van Mercedes-Benz en leveren een wezenlijke bijdrage aan de groei van het merk. Meer dan 6 miljoen klanten over de hele wereld hebben tot nu toe al gekozen voor een SUV van Mercedes-Benz.

krachtige uitstraling

De nieuwe GLE Coupé heeft imposante afmetingen: 4.939 mm lang en 2.010 mm breed (39 mm langer en 7 mm breder dan zijn voorganger). De wielbasis is 20 mm langer dan zijn voorganger, maar blijft 60 mm korter dan die van de GLE, wat zijn uiterlijk en sportieve handling ten goede komt. De proporties benadrukken de dynamiek van de GLE Coupé. Het front combineert de kenmerken van de Mercedes-Benz SUV-familie met duidelijke Coupé-eigenschappen: de diamond grille met één enkele horizontale lamel doet denken aan andere Coupés in het aanbod van Mercedes-Benz. De openingen in de lamel tonen het SUV-karakter, net als de hoogglanzend chromen bodembeschermingsplaat. Bij de AMG Line verbreedt de grille zich naar onderen toe in een A-vorm en zijn de pins in de de diamond grille uitgevoerd in chroom.

Maatpak

De bewust smaller dan bij de GLE gesneden belijning van de vierdeurs Coupécarrosserie biedt merkbaar meer ruimte dan zijn voorganger, zodat maximaal vijf inzittenden comfortabel plaats kunnen nemen. Want de wielbasis is weliswaar 60 mm korter dan die van de GLE SUV, maar wel 20 mm langer dan die van de vorige Coupé; wat met name ten goede komt aan de zit- en beenruimte van de passagiers. De portieropening is zelfs 35 mm ruimer. Deze jongste aanwinst in de Mercedes-Benz familie biedt op veel plekken verbeterde interieurafmetingen, die samen een ruimer gevoel geven. De capaciteit van de opbergruimtes in het interieur is verhoogd tot in totaal 40 liter. Kortom, naast de sportieve uitstraling is het comfort niet vergeten. Daarnaast is het zicht rondom verbeterd en is het optioneel leverbare panoramaschuifdak groter. De bagageruimte is al in de normale stand ruim met 655 liter en verbergt zijn bagage in deze positie onder een met magneten bevestigde, hoogwaardige, opvouw- en uitneembare bagageafdekking. De gedeelde, in de verhouding 40:20:40 neerklapbare achterbankleuning vergroot de opbergruimte tot 1.790 liter - 70 liter meer dan zijn voorganger en uniek in dit segment. Hiermee wordt de vlakke bagageruimtebodem naar behoefte tot meer dan 2 meter lang en 1.080 mm breed – verbeteringen van respectievelijk 87 en 72 mm ten opzichte van zijn voorganger. De laaddrempel is, zoals dat hoort bij een Coupé, hoger dan bij een conventionele SUV - maar ook hier is de nieuwe GLE Coupé 60 mm beter dan het vorige model. Indien voorzien van AIRMATIC, kan de achterzijde met een druk op de knop zelfs 50 mm verlaagd worden.

Mercedes-Benz User Experience

De GLE Coupé is voorzien van de nieuwste generatie van het infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience). De informatie voor het combi-instrument en het mediadisplay is goed afleesbaar op de grote displays met hoge resolutie. Een emotionele presentatie met mooie graphics onderstreept de begrijpelijkheid van de intuïtieve bediening. De GLE Coupé is uiteraard ook voorzien van de bekende spraakbediening en het zelflerend vermogen van MBUX, samen met vele comfortopties en apps voor MBUX.

Krachtige zescilinderdiesel

De op de bestuurder gerichte, sportieve eigenschappen van de nieuwe Mercedes-Benz GLE Coupé komen ook duidelijk naar voren in het motorenaanbod. De basismotoren bij de introductie zijn zescilinder turbodieselmotoren met veel koppel. De beide GLE Coupé-dieselmodellen worden aangedreven door de OM 656, de zes-in-lijn dieselmotor uit het huidige motorenaanbod. Deze motor is beschikbaar in twee vermogensklassen: de GLE Coupé 350 d 4MATIC met 200 kW (272 pk) en 600 Nm (gecombineerd brandstofverbruik: 8,0-7,5 l/100 km, gemiddelde CO2-uitstoot: 211-197 g/km)[1] en de GLE Coupé 400 d 4MATIC met 243 kW (330 pk) en 700 Nm koppel (brandstofverbruik gecombineerd: 8,0-7,5 l/100 km, CO2-emissie gecombineerd: 212-198 g/km)1. In beide uitvoeringen voldoet de krachtige motor ook in veeleisende rijsituaties aan de Euro 6d-norm Dit is onder andere gerealiseerd door middel van een extra SCR-katalysator (Selective

Aaandrijving

Power op afroep, namelijk Torque on Demand, is ook het motto van de krachtoverbrenging. Want ale varianten van de nieuwe GLE Coupé hebben achter de automatische transmissie 9G‑TRONIC standaard een verdeelbak met een elektronisch geregelde lamellenkoppeling. Zo kan het koppelvermogen variabel van 0-100 procent verdeeld worden tussen de assen. In bochten kan het giermoment gericht worden beïnvloed naar over- en onderstuur. Samen met de kortere wielbasis verhoogt dit de dynamiek van de GLE Coupé.

Foto's