Hyundai maakt draadloos opladen in combinatie met autonoom parkeren mogelijk.

Hyundai maakt draadloos opladen in combinatie met autonoom parkeren mogelijk.

Datum: 07-02-2019

Hyundai presenteert een innovatief draadloos oplaadsysteem voor elektrische auto’s in combinatie met autonoom parkeren. Het systeem maakt het mogelijk dat de auto volledig zelfstandig kan parkeren. Eenmaal opgeladen verplaatst de auto zich met behulp van Automated Valet Parking System (AVPS) volledig autonoom naar een andere lege parkeerplaats.

Hyundai profileert zich steeds nadrukkelijker als innovatief automerk en wil een leidende rol spelen wat betreft autonoom rijden. Het merk loopt voorop met batterij-elektrisch aangedreven auto’s als de KONA Electric en IONIQ Electric en speelt een leidende rol op het gebied van waterstof-elektrisch aangedreven voertuigen. Het aantal elektrische auto’s neemt gestaag toe en daarmee ook de wachttijden bij oplaadlocaties. Het innovatieve draadloze oplaadsysteem van Hyundai in combinatie met autonoom parkeren biedt een oplossing voor overvolle parkeerplaatsen en onnodig lange wachttijden bij oplaadlocaties.

Wanneer de auto via een app op de smartphone opdracht heeft gekregen om te gaan opladen, rijdt deze autonoom naar een onbezette draadloze laadlocatie. Zodra de auto volledig is opgeladen, verplaatst hij zich met behulp van AVPS volledig autonoom naar een andere lege parkeerplaats waardoor andere auto’s gelegenheid krijgen om te laden. Wanneer de bestuurder de auto oproept, keert deze autonoom terug naar de locatie van de bestuurder.

Het totale proces wordt mogelijk gemaakt door continue communicatie tussen de elektrische auto, de parkeerfaciliteit, het oplaadsysteem en de chauffeur. De parkeerfaciliteit zendt informatie over lege parkeerplaatsen en oplaadstations uit, terwijl het oplaadsysteem de laadstatus van de auto realtime bijhoudt. De ontwikkeling van zelfrijdende rijdende auto’s gaat snel. Hyundai werkt hard aan de zelfstandig rijdende Hyundai Level 4. Om deze auto autonoom te laten rijden is feitelijk geen menselijke interactie meer nodig. Hyundai wil zijn zelfrijdende auto Level 4 in 2025 op de markt brengen.

Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing

Kia bereikt in lustrumjaar top 5 positie in Nederland                                                                       

Kia is in 2018 vijfentwintig jaar actief op de Nederlandse markt. Een kwart eeuw succes, dat begon met de toenmalige Kia Sephia en in sneltreinvaart leidde naar zeer vooruitstrevende en duurzame modellen, zoals de nieuwe Ceed, de Niro Hybrid en de volledig elektrische e-Niro. Op dit moment behoort Kia tot de vijf bestverkochte automerken in Nederland.

Vijfentwintig jaar geleden introduceerde Kia de Sephia op de Nederlandse markt. Een middenklasser, die door zijn value for money direct al flink wat kopers overtuigde. Afgelopen jaren is Kia uitgegroeid tot een top 10 speler dankzij frisse modellen uitgerust met innovatieve technologieën en gemaakt van pure kwaliteit. In 2018 heeft Kia zich geplaatst op de vijfde plaats in de verkooplijsten met een marktaandeel van 5,9%, een absoluut record.

De enorme groei is mede te danken aan de Kia Niro Hybrid, die al twee jaar op rij de bestverkochte hybride auto van Nederland is. De compacte crossover met een 1,6-liter benzinemotor in combinatie met een krachtige elektromotor, vond al meer dan 10.000 keer een gelukkige eigenaar. Naast de Niro Hybrid beleefde ook de volledig elektrische Kia e-Niro een fantastisch debuut op de Nederlandse markt. Er zijn meer dan 3.000 reserveringen geplaatst voor deze elektrische crossover, die dankzij 4% bijtelling ook in 2019 erg aantrekkelijk is voor zakelijke automobilisten. Met de Niro-familie, die ook als Plug-In Hybrid beschikbaar is, laat Kia zien ook een sterke speler te zijn wanneer het gaat om duurzame mobiliteit.

Foto's